Zweden is het grootste land van Scandinavië. Het land is m.b.t. het landschap te vergelijken met het Oosten van Noorwegen.

De unieke fjorden, zoals in Noorwegen te vinden, zijn er in Zweden niet.

 

Toch zijn Zweden en Noorwegen vrijwel even populair onder toeristen. Beide landen bieden de toerist enorm veel ruimte en een zeer bijzondere flora & fauna.

 

Wist u dat in een groot deel van het grensgebied Zweden/Noorwegen wilde dieren leven? Denk daarbij aan beren, elanden, muskusossen en vossen.

 

Het grootste deel van Zweden ligt langs de Oostzee. De Oostzee bestaat uit zout water maar is aanzienlijk minder zout dan bv de Noordzee. Er wonen in Zweden bijna 10 miljoen mensen. Daarmee is het land het grootste Scandinavische land in omvang en mbt het aantal inwoners.

 

Hoofdstad van Zweden is Stockholm.

 

Zweden is minder rijk dan Noorwegen. Men heeft in Zweden niet de enorme olie/gas inkomsten zoals Noorwegen die heeft.

Een belangrijke bron van inkomsten is de enorme houtbouw/houtindustrie. Daarnaast fabriceert het land machines/auto's (vooral voor de export).

 

Zweden is vrijwel onafhankelijk met het oog op energie. Ze produceren heel veel energie uit waterkracht en kernenergie. Daarnaast beschikt buurland Noorwegen over enorm veel energie. 

 

Deze pagina is in onderhoud. Binnenkort is alle info bereikbaar!

 

Kom dus vooral weer eens langs!

 

TIP: op zoek naar een leuk vakantiehuis in Zweden? In samenwerking met onze partner Novasol bieden we u het grootste aanbod met de beste - prijs garantie! Ga naar het overzicht met vakantiehuizen in Zweden: vakantiehuizen Zweden